När ni gåt några år tillsammans i skolan kan det vara kul att göra någonting ihop även utanför skoltid. Kanske främst inför eller i samband med sommaravslutningen. För att lyckas göra någon större aktivitet krävs det i många fall att klassen under en viss tid utför visst arbete för att tjäna pengar till klasskassan, som sedan ska ligga till grund för betalning av aktiviteten.

Det finns gott om olika insatser för att tjäna ihop pengar till klassen. Vissa klasser hjälper exempelvis till med inventering för någon butik eller lager medan andra städar i vägrenen på våren. Det finns även många skolelever som bakar bröd som de sedan säljer på marknader eller andra tillställningar.

Det kanske allra vanligaste sättet att tjäna pengar till klassen är nog ändå eleverna utför någon typ av försäljning. Ofta då till släkt, grannar och föräldrarnas arbetskollegor.

Vanliga produkter att sälja är exempelvis:

  • plastpåsar
  • kakor
  • kryddor
  • korv
  • toalettpapper
  • underkläder
  • choklad
  • grillkol
  • strumpor

För att lyckas bra med sin försäljning är det viktigt att ha ett tydligt mål att arbeta efter. Bestäm tidigt till vilken aktivitet eller resa som pengarna ska gå till och ta sedan fram en tydlig budget över hur mycket pengar ni behöver och på vilket sätt dessa pengar ska dras in. Det krävs exempelvis stor skillnad på insats om ni ska tälta en natt i skogen jämfört med om ni ska åka på en weekendresa till Stockholm eller till och med tillbringa en vecka i solen i Sydeuropa.

När ni sedan beslutat er för vilka metoder ni ska använda er av för att spara ihop pengar är det viktigt att utse en ansvarig grupp för respektive metod. Då kan de planera för hur exempelvis en försäljning av en viss produkt kan se ut.

Något som är mycket viktigt att tänka på är att ha rimliga målsättningar när det gäller försäljningen. Det får inte bli för betungande och stressfyllt, för då blir resan till målet inte så lyckad och det brukar förta en stor del av nöjet av att göra någonting tillsammans.

Stort lycka till med att tjäna pengar till klasskassan!

Tjäna pengar till klasskassan - Namnboken.se

Liknande artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.