Det finns många nyblivna föräldrar som letar efter konstiga namn för att hitta namn med både karaktär och unikhet till sitt barn.

Att benämna ett namn som konstigt känns givetvis inte rätt, så istället för att tipsa om ”konstiga” namn tipsar vi istället om namn som inte är speciellt vanliga i Sverige. Då kan du kansks få inspiration till att hitta ett flicknamn eller pojknamn med en stak karaktär!

Nalle

Ett smeknamn för namn som börjar med N som Nils eller Nelly. Namnet betyder ”seger”, ”hjälte” eller ”modig” på fornnordiska.

Gurra

Ett smeknamn för namn som börjar med G, exempelvis Gustav eller Gunnar. Namnet Gurra är även en variant av det isländska namnet Gunnar och betyder ”krigare”.

Rulle

Ett smeknamn som kan användas för namn som börjar med R, exempelvis Roland eller Rolf. Namnet Rulle kan också härstamma från det tyska namnet Rudolf, som betyder ”välvd varg”.

Sassa

Ett smeknamn som kan användas för namn som börjar med S, exempelvis Sara eller Susanna. Namnet Sassa har sitt ursprung i det hebreiska namnet Shoshana, som betyder ”lilja”.

Gurli

Ett namn som härstammar från det fornnordiska namnet Gyril, vilket betyder ”smycke”. Det kan också härstamma från namn som börjar med G, exempelvis Gertrud.

Tyko

Ett namn som härstammar från det finska namnet Tyko. Namnet betyder ”tyst, tystnad” på finska.

Helmi

Ett finskt namn som betyder ”pärla”.

Dagfinn

Ett fornnordiskt namn som betyder ”dagfinn”, det vill säga en person med en fin dag eller en vacker dag.

Tordis

Ett fornnordiskt namn som betyder ”tordömning”. Det är en kombination av orden Tord och dis, där Tord var en gud i den nordiska mytologin och dis betyder ”dom”.

Elfrida

Ett tyskt namn som betyder ”fredligt alv”. Det härstammar från orden ”alv” som betyder ”varelse från naturen” och ”fred”.

Vi hoppas denna lista kan ha gett dig lite idéer i din jakt på annorlunda, och kanske konstiga, pojknamn och flicknamn.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.